Klantreview: Wennekers Scheepstechniek

Klantreview: Wennekers Scheepstechniek
Zeb Wennekers is geboren en getogen in Den Helder. Een paar jaar geleden kreeg Zeb de kans om een groot perceel in Den Helder te kopen, met daarop een vrijstaande woning en meerdere bedrijfspanden. Na de verbouwing van de woning, wordt hem de vraag gesteld of hij extra opslagruimte op zijn terrein wil bouwen voor de verhuur. Gezien de ruimte die er nog is, lijkt dit Zeb wel wat. Dit is de start van zijn zoektocht naar kwalitatief goede opslagruimte die er ook nog mooi uitziet, aangezien deze naast de woning komt te staan.
 
Zeb Wennekers
 

De zoektocht 

Zeb start zijn zoektocht op internet. “Ik wist al dat ik een zelfbouwloods zocht. Ik ben handig en kan deze makkelijk zelf bouwen, in tegenstelling tot de traditionele loodsen waarvan alleen de spanten al 20 keer zo zwaar zijn. Ik kwam Kroftman vrij snel tegen tijdens mijn online zoektocht. Ik bezocht de website en vond het prettig dat de prijzen per loods direct vermeld stonden en je van elke loods afbeeldingen ziet. Via de offertetool kan je makkelijk de loods samenstellen zoals jij die wil. Binnen enkele minuten ontvang je de offerte met een compleet kostenoverzicht. Dat sprak mij wel aan.”

De keuze

Na een aantal offertes opgevraagd te hebben bij verschillende leveranciers, komt Zeb toch bij Kroftman uit. “Ik kreeg al gelijk een prettig gevoel bij de website van Kroftman. Na een prijsvergelijking bij een paar andere leveranciers was de keus snel gemaakt. Het werd de geïsoleerde H717h zelfbouwloods van Kroftman.

Afmetingen H717h loods

Naast de prijs is het voor mij ook belangrijk dat ik de loods zelf kan bouwen en de leverancier betrouwbaar is. Kroftman kwam op mij betrouwbaar over, biedt garantie en heeft een goede klantenservice. Ik heb het contact met Kroftman altijd als heel prettig ervaren. Je krijgt snel antwoord op je vraag.” De H717h loods kent zowel een ongeïsoleerde, als een (duurdere) geïsoleerde variant. Zeb koos voor dat laatste. “Ik vind het prijsverschil klein als je ziet wat je ervoor terugkrijgt. Je koopt een loods omdat je ervan uitgaat dat deze er nog lang staat. Dan bezuinig ik niet op de kwaliteit. Ik vind dat je voor een relatief klein bedrag extra, een veel mooiere loods krijgt.”

De voorbereidingen  

Zeb bestelt medio 2021 de loods bij Kroftman. De levertijd wordt op dat moment geschat op zo’n drie maanden. ‘Ik had al uitgezocht dat ik de loods mocht plaatsen zonder vergunning. Er lag nog een oude betonfundering die, in aangepaste vorm, weer hergebruikt kon worden. Ik heb zelf de fundering uitgegraven, de bekisting gemaakt en het betonijzer geplaatst. Op 10 september 2021 kwamen de wagens met de bestelde 14,5 m3 beton. Ze begonnen met het storten van het beton. Na 15 minuten zagen we dat het beton al hard begon te worden. Hierdoor kreeg ik de vloer niet helemaal waterpas, maar met een beetje improviseren is het me wel gelukt de loods er netjes op te plaatsen.” 

Foutje 

De betonfundering was klaar, de loods kon komen. Toen Zeb na drie maanden nog geen bericht had ontvangen besloot hij Kroftman zelf te bellen en te vragen waar zijn loods bleef. “Op mijn vraag wanneer de loods geleverd zou worden, kwam er een fout aan het licht. Er was iets mis gegaan bij de afdeling inkoop, de loods bleek niet besteld. Daar was ik natuurlijk niet blij mee, dat begrepen ze ook bij Kroftman. Ze hebben heel hard hun best gedaan de loods alsnog zo snel mogelijk bij mij af te leveren. Uiteindelijk is dat binnen drie weken gelukt. Een foutje kan gebeuren, het gaat erom hoe ze het vervolgens oplossen. En dat hebben ze gelukkig snel en goed gedaan.”

De montage

De loods wordt alsnog, met drie weken vertraging, in Den Helder bezorgd. Zeb leest de montagehandleiding goed door en begint met opbouwen. “Ik ben technisch goed onderlegd en ik heb de kennis en kunde en het materiaal dat nodig is om een loods op te bouwen. Ik heb de gehele loods vrijwel alleen opgebouwd. Zelfs het plaatsen van de grote platen deed ik alleen, met behulp van een heftruck. Als het echt niet alleen ging, riep ik de hulp in van een vriend. Bijvoorbeeld met het plaatsen van het dak. Het lastigste was de montage van de overheaddeur. In het verleden heb ik al een keer een overheaddeur gemonteerd, dus wist ongeveer wel hoe het moest. Tijdens het opbouwen liep ik nog tegen wat onduidelijkheden in de handleiding aan en heb hierover contact gehad met Kroftman. Ook nu werd ik goed geholpen. In principe kom je er wel uit. Ik zou andere klanten ook adviseren de loods zelf op te bouwen. Je kan het niet echt fout doen als je de handleiding volgt.”

Kroftman buyers guide loodsen

Het eindresultaat 

Eind 2021 was de loods klaar, inclusief een zelfgebouwde entresolvloer, werkplaats en een toilet. “Ik heb de loods in eerste instantie verhuurd. Inmiddels hebben de huurders een andere locatie en gebruik ik de loods zelf. Als een soort ‘mancave’, met mijn ‘toys for boys’ erin. Ik ben heel trots op het eindresultaat. Het is een mooie loods met moderne kleuren. Wat ik ook prettig vind, is dat de loods zo makkelijk aan te passen is. Ik heb er recent nog een extra deur in geplaatst.” 

Vanuit Kroftman willen we hierbij nog de volgende kanttekening plaatsen. Onze loodsen voldoen aan de (brandveiligheids)eisen uit het Bouwbesluit voor een gebouw met een 'lichte industriefunctie'. Daarom adviseren wij onze loodsen niet te gebruiken als kantoor of vaste werkplaats.

Ervaring met Kroftman 

“Ik overweeg in de toekomst nog meer loodsen van Kroftman te plaatsen. Ik kan Kroftman van harte aanbevelen. Ze zijn een betrouwbare partner gebleken. Het contact was prettig, de mensen behulpzaam. Daar komt bij dat ze een kwalitatief goede loods hebben geleverd waar ik met trots naar kijk en graag gebruik van maak.”

Wilt u meer weten over hoe Zeb het contact met Kroftman ervaren heeft en waarom hij voor een Kroftman loods heeft gekozen, kijkt u dan deze video waarop Zeb zijn loods laat zien. Hieronder enkele foto’s van zijn loods.

Loods Wennekers Scheepstechniek

In onze kennisbank op onze website vindt u nog meer blogs en video’s met informatie over loodsen. Mocht u liever een persoonlijk advies krijgen, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wij hopen dat bovenstaande informatie helpt een weloverwogen keuze te maken. Als u precies wilt weten wat de loods van uw keuze kost, vult u dan vrijblijvend onze offertetool in. Hieruit komt een offerte die wij u per e-mail toesturen waarin u in één oogopslag ziet wat de kosten en transportkosten zijn voor uw loods. U kunt meerdere offertes maken en verschillende opties aanvinken. Zo kunt u deze goed vergelijken.

Heeft u toch nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen