Wat is de ervaring van Mes Repro met het bouwen van een loods?

Wat is de ervaring van Mes Repro met het bouwen van een loods?

Ron Stek is al zijn hele leven werkzaam in de grafische sector en heeft verschillende drukkerijen gehad. Niet zo gek als je bedenkt dat zijn vader ook al een drukkerij had. Mes Repro B.V. is de huidige drukkerij van Ron. Een door en door Rotterdams bedrijf dat het woord 'flexibiliteit' als watermerk in al z'n producties heeft staan. Bij Mes Repro schrikken ze niet snel terug van een deadline die redelijk ambitieus is gesteld. Ze schakelen direct over naar de meedenk-modus als een klant nog niet precies weet wat de meest efficiënte oplossing is. Ook de grootste volumes zijn geen probleem: afgesproken tijd blijft afgesproken tijd bij Mes Repro.

Deze mentaliteit heeft Ron al behoorlijk wat klanten opgeleverd. Ron: ”Recent hebben we in ons bedrijf ook een Post NL business center geopend. Daarnaast hebben we een aantal grote klanten waarvoor we bijvoorbeeld leermethodieken voor 500 scholen drukken, opslaan en versturen. Ook het complete drukwerkpakket en de opslag voor een grote zorginstelling hebben we onder ons beheer. Ik had onvoldoende opslagcapaciteit in mijn huidige pand voor de vele pallets en rolcontainers die we nu moesten opslaan. Dat betekende dat ik of mijn pand moest gaan verbouwen of er een extra opslagruimte bij moest plaatsen. Gelukkig is mijn perceel groot genoeg voor deze extra opslagruimte, al betekende het wel dat ik vier parkeerplaatsen op moest offeren.”

"Ik had onvoldoende opslagcapaciteit in mijn huidige pand voor de vele pallets en rolcontainers die we nu moesten opslaan."

Ron kiest er uiteindelijk voor om een extra opslagruimte naast zijn pand te plaatsen. “Het verbouwen van mijn pand zou behoorlijk wat gaan kosten. Ik ben toen gaan kijken welke andere mogelijkheden er waren. Omdat het gaat om de opslag van papier, was een constante binnentemperatuur en een luchtvochtigheid van rond de 52% wel een vereiste. Ik heb in eerste instantie op internet gezocht naar ‘schuur’ of ‘huisje’ of zoiets dergelijks. Bij loods dacht ik aan een opslag van mindere kwaliteit. Tijdens het zoeken kwam ik op een gegeven moment op de website van Kroftman uit. Toen zag ik dat een loods ook verkrijgbaar is in een hele luxe versie en ik werd gelijk enthousiast. Wat zo fijn is aan de website van Kroftman, je kan de loods helemaal samenstellen en ziet gelijk de vanaf prijs staan. Die duidelijkheid, dat beviel mij wel, evenals de kwaliteit van de loods.”

Ron zoekt alle informatie die hij nodig heeft op via internet. Hij verdiept zich in het bestemmingsplan van Capelle aan den IJssel om te achterhalen of er een omgevingsvergunning nodig is voor het plaatsen van een loods. “Omdat wij op een industrieterrein zitten, zijn de regels van het bestemmingsplan wat minder streng. Ik kwam tot de conclusie dat ik de loods zonder vergunning mocht plaatsen. Er moest wel minimaal 1 meter zitten tussen de loods en mijn andere pand. Ik heb voor de goede orde wel met mijn buren overlegd over mijn bouwplannen, en zij vonden het prima.”

"Wat zo fijn is aan de website van Kroftman, je kan de loods helemaal samenstellen en ziet gelijk de vanaf prijs staan. Die duidelijkheid, dat beviel mij wel, evenals de kwaliteit van de loods."

Nu deze horde genomen is, staat het besluit van Ron vast. Hij vult de offertetool in op de website van Kroftman en ontvangt zijn offerte. “Ik las de offerte en zag dat Kroftman de mogelijkheid biedt om de loods te leasen via de leasemaatschappij Grenke Finance. Het exacte leasebedrag per maand stond zelfs al onderaan de offerte vermeld. Een mooie service van Kroftman want dit bracht mij op het idee de loods via een leaseconstructie te kopen. Ik nam contact op met Grenke Finance en binnen één week was het geregeld. Daar was ik heel blij mee want nu bleef mijn cashflow intact en had ik de financiële ruimte om een betonfundering aan te laten leggen, inclusief elektra en een installatie om de binnentemperatuur en luchtvochtigheid zo constant mogelijk te houden.”

De loods was besteld en de fundering kon worden aangelegd. “Ik heb Kroftman gebeld om te vragen naar de eisen waaraan de fundering moet voldoen. Ik kreeg vrijwel direct een mail binnen met tekeningen. Het bedrijf dat de fundering zou leggen, had genoeg aan deze informatie. Gezien de bodem hier, hebben we acht palen moeten slaan om de fundering op aan te brengen om verzakking te voorkomen. Het beton dat we gebruikt hebben is dubbel gewapend omdat we zeker 1.000 kg aan spullen op die vloer hebben staan. De fundering met vloer heeft zo’n €17.000 gekost. Het aanleggen van de elektra heeft ook nog eens zo’n €5.000 gekost. Gelukkig kon ik de installatie voor het binnenklimaat tweedehands krijgen.” 

Kroftman buyers guide loodsen

"Gezien de bodem hier, hebben we acht palen moeten slaan om de fundering op aan te brengen om verzakking te voorkomen. Het beton dat we gebruikt hebben is dubbel gewapend omdat we zeker 1.000 kg aan spullen op die vloer hebben staan."

Het was een flinke investering, maar Ron is tevreden. “Ik ben heel blij met het eindresultaat. Ik heb voor een antracietkleurige loods gekozen met witte deuren. Mijn buren hebben een antracietkleurig pand en mijn pand is wit, dus het past er perfect tussen. Het is een kwalitatief goede loods. Ik ben ook blij dat ik de loods heb laten opbouwen door een montageteam. Zij hebben de loods in één week opgebouwd en ze weten wat ze doen. Ik had dat zelf nooit zo gekund, zeker niet het installeren van de overheaddeur. De prijs voor het monteren vond ik wat dat betreft meevallen, zo’n €10.000. Dat was het wel waard.”

"Ik ben ook blij dat ik de loods heb laten opbouwen door een montageteam. Zij hebben de loods in één week opgebouwd en ze weten wat ze doen."

Hoe zou Ron zijn ervaring met Kroftman zou omschrijven? “Kroftman komt op mij heel professioneel over, in eerste instantie door de website. Deze straalde kwaliteit uit en de vanaf prijzen van de loodsen worden duidelijk vermeld zodat je weet waar je aan toe bent. Ik vind de offertetool op de website een groot pluspunt. Je kan de loods zelf samenstellen en je hebt gelijk de prijs. Dat gaat razendsnel en daar hou ik van. Bovendien zag de loods er fantastisch uit en gaat het mij voornamelijk om de kwaliteit. Het contact met Kroftman verliep goed. Op mijn vraag om een sterkteberekening voor mijn fundering werden er gelijk de juiste documenten gemaild. Ik zou anderen zeker aanraden met Kroftman in zee te gaan. Ze leveren kwaliteit tegen een marktconforme prijs en ik heb het contact met Kroftman als zeer prettig ervaren.”

Wij hopen dat bovenstaande informatie helpt een weloverwogen keuze te maken. Als u precies wilt weten wat de loods van uw keuze kost, vult u dan vrijblijvend onze offertetool in. Bij de laatste vraag vult u uw postcode in zodat wij de transportkosten kunnen berekenen. Hieruit komt een offerte die wij u per e-mail toesturen waarin u in één oogopslag ziet wat de transportkosten zijn voor uw loods. U kunt meerdere offertes maken en verschillende opties aanvinken. Zo kunt u deze goed vergelijken.

Heeft u toch nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen